Friday, March 27, 2020

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΗΧΩΝ (για Α΄ και Β΄ Δημοτικού)


Γεια σας παιδιά!


Ας γίνουμε μικροί εξερευνητές του ήχου!  Μια που δεν μπορούμε να κάνουμε πολλές βόλτες αυτόν τον καιρό, ας ακολουθήσουμε το Νίκο στη βόλτα του!


Στη Χώρα των Ήχων

(παιχνίδι από το Φωτόδεντρο, το ψηφιακό αποθετήριο του Υπουργείου Παιδείας)




Άνοιξε τον παρακάτω σύνδεσμο:
και κάνε κλικ στην εικόνα του παιχνιδιού για να ανοίξει.

Ο Νίκος κάνει 5 βόλτες: στη φύση, στο αγρόκτημα, στην πόλη, στην παιδική χαρά και τέλος μια βραδινή βόλτα. Σε κάθε βόλτα ανοίγει και μια καρτέλα με εικόνες και ήχους. Μπορείτε να πατήσετε στο σήμα του ηχείου και ν’ ακούσετε τους ήχους μαζί με το Νίκο. Σε κάποιες βόλτες, θα σας ζητήσει να ταιριάξετε μια εικόνα στον ήχο που ακούτε! Πολύ εύκολο!

Δραστηριότητες

Τώρα, ήρθε η ώρα να γίνεις κι εσύ ένας μικρός εξερευνητής ήχων!  Κλείσε τα μάτια για λίγο και άκουσε προσεκτικά όλους τους ήχους γύρω σου! Τι ακούς;


- Διάλεξε τουλάχιστον 3 ήχους που σου άρεσαν περισσότερο.

- Μπορείς να τους μιμηθείς με τη φωνή σου;

- Μπορείς να τους μιμηθείς με ήχους από αντικείμενα;

4. Ζήτα τη βοήθεια κάποιου μεγάλου για να ηχογραφήσεις ήχους! Μπορείς να χρησιμοποιήσετε ένα κινητό, ή μια κάμερα που έχει λειτουργία ηχογράφησης. Μπορείς ακόμα να τραβήξεις και βίντεο! Άκουσε την ηχογράφηση. Παρατηρείς κάτι σε σχέση με τον ήχο όπως τον άκουγες με τ’ αυτιά σου; 

Άκουσε τρεις ήχους που διάλεξα να ηχογραφήσω από το σπίτι μου σήμερα. Μπορείς να τους αναγνωρίσεις; ( Στο επόμενο μάθημα θα σου γράψω την απάντηση!)

 Ήχος 1          Ήχος 2        Ήχος 3

5. Παίξε με τους ήχους!

        Παίξε τον κάθε ήχο που σου άρεσε πολλές φορές! Σου φέρνει στο μυαλό κάποια εικόνα; Άκουσε τη «χαρτοβροχή», μια ηχοεικόνα με χαρτάκια καραμέλας!



        Παίξε με τους 3 ήχους για λίγο με όποια σειρά θέλεις! Αν σου αρέσει κάποιος ήχος πιο πολύ, μπορείς να παίξεις μ' αυτόν πάνω από μία φορά. 




Καλή διασκέδαση!

No comments:

Post a Comment